Lepas buat nasi goreng, ku buat pula maggi kari ketam..
Nak beli dan berapa RM kan.
Kebetulan semua bahan ada dirumah...
Maggi kari ketam...
Ketam tak la besar mana..
Tapi boleh la nak layan makan kan...
Makan pula bersama semug milo kosong..
Nikmat berganda ganda ooooo...
Jom layan resepi aq...
Nikmat berganda ganda ooooo...
Jom layan resepi aq...
BAHAN BAHAN NYA
1 Paket maggi kari
2 sudu sos cili
5 biji fish ball
3 biji taufu kering - yang guna buat tauhu bergedil tu - potong 2
1 biji telur
Sayur pak choy & kobis
CARA CARA NYA
1. Masukkan 2 cawan air - ku guna cawan ikea
2. Bila dah mendidih masukkan ketam
3. Balik balik kan ketam biar masak sekata
4. Masukkan mee maggi dan perencah nya
5. Masukkan sayur fish ball & tauhu kering
6. Pecah kan telur
7. Akhir sekali masukkan buah tomato dan tutup api.
8. Jangan biarkan atas dapur nanti panas dapur akan membuatkan kuah menjadi kering
9. Dah sedia untuk dimakan
1/2 biji buah tomato
No comments:
Post a Comment