03 July 2020

Portuguese Egg Tart Guna Shell Ready Made Beli Di BWY

Minggu lepas daku buat portuguese egg tart.
Jadi nya filling egg ni masih lagi berbaki..
Sayang nya. Nak buang pun bahan belian bukan la murah.
Bagi yang tahu resepi ni mungkin akan tahu kos nya kan...
Jadi semalam balik je kerja aq mengajak HB ke BWY di Taman Mulia Bandar Tun Razak.
BWY ni tutup pada jam 7.00 malam. Kalau mengoggle tutup pada jam 6.00 ptg kan....
Konon nya nak cari bahan untuk buat muffin masa cuti weekend ni.
Tapi dah terbeli banyak barang...
Hahaha...begitu la daku..... Yang hobi macam daku je yang paham bagaimana perasaan daku ni kan....
Jalan jalan didalam BWY terjumpa la shell tart yang ready made.
10 biji RM2.60. Murah kan...
Apa lagi bila teringat kan filling yang masih berbaki tu daku pun sambar la 2 bungkus.
Patutnya kena ambil 3 bungkus, baru la habis filling ku itu.
Dan filing masih lagi berbaki sikit lagi...aduh.....
Pagi ni ku ambil shell tart ni letak kan filling dan bakar 
Dalam masa 15 minit suhu 180 darjah.
Ku tinggal kan... banyak benda lagi nak buat kan pagi pagi.
Bila dengar bunyi ting....ok siap...
Hehehe....
Ni la dia 
Kalau portuguese egg tart ni mmg filling tu ada burn sikit baru best.....
Jom makan....
Layan....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...