20 July 2020

Puff Sardin Sarapan Pagi Minggu 19/07/20


Selepas je buat muffin pisang, aq dah berangan esok nak buatkan puff sardin untuk sarapan pagi Alif.
Buka untuk aq ye.....
Hehehehe...
Bahan pun senang je.
3 bahan je pun.....
Tak susahkan...

Dan ini lah hasilnya...
Macam beli kat kedai kan....

Ni proses puff aq...
Kali ni ku tambah dengan crab stick tu 1 batang
Sambal sardin....
Dah siap tanggup kan dua dan lenyek la denga hujung garfu setiap doh tu.
Bagi dia tertutup rapat...


Dah siap sapu kan dengan kuning telur.
Lepas tu ku tabur dengan serbuk pasley kering untuk menbangkitkan aroma daun pasley tu la kan.
Kot takde... takpe...sapu je kuning telur...
Bila dah siap panas kan oven dalam masa 5 minit
Bakar dengan suhu 170 darjah selama 20 minit....

Ting.....
Dah siap....
Makan panas panas layan weh....
Kulit pastry tu aku beli kat BWY je 1 bungkus ada 5 keping RM4.90
Ada juga jenama kawan, 10 keping RM5+
di BWY ada juga yang jual bentuk batang RM11.00
Haaaa... tu lagi jimat...

Menyelerakan...
Yang pastinya, Alif habiskan semua....
Hehehe
Layan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...