16 March 2023

Makan Tengahari Kami Hari Sabtu Lepas

Balik je dari pasar macam biasa la kena la bersih kan segala jenis haiwan yang dibeli tu...
Naik kejang kaki dok mencuci nya... Bila dah siap cuci bersih senang la nanti nak masak...
Aku lebih suka macam ni.... ada orang masa nak masak tu la baru nak mencuci menyiang ikan...
Siap je aku sambung la tido. Nak masak awal lagi. Perut pun masih kenyang lagi kan....
Lepas je zohor baru la aku mula nak masak.... 


Ni la lauk aku..... simple je

Sambal belacan ni nak makan dengan kerang rebus

Ada mangga

Ada dragon

Peria masak bening campur sohun

Ni kerang rebus je...
Tapi aku tak perasan masa beli kerang ni jenis ada bulu tu.
bagi aku sedap lagi kerang biasa tu.....
Takpe kita cuba kan.... Sekilo kerang ni RM11.00

Ikan bawal putih cinonet.
Yang ni cuma Rm5 sekilo...
Aku beli 16 eko... tu pun jenuh nak siang
Dalam RM2.50 je....
Goreng garing garing makan denga nasi panas campur sambal belacan...
Nikmat oooooo....
Alhamdulillah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...