Friday, February 24, 2017

Diet Oh Diet - Menu Diet Atkins...Alhamdulillah Berjaya...


Assalammualaikum...
Siapa kata nak kurus susah..aku dh pun buktikan nya...dulu mmg susah aku nak kurus...sebulan tu nk turun 2 kilo pun susah...1 hari aku terbaca pasal diet atkins...dlm hati boleh ke aku buat diet ni...mencabar betul ni....takpe la aku cuba...dan bila 1 hari aku terbaca di FB Fafae Mimie..rasa amat amat teruja...apa lagi aku pun wasap la tanya macam mana nak join group tu...
Fafae cuma kenakan bayaran RM20 saja sebulan...owh...apa la sangat RM20 tu kalau betul ia boleh buat aku kurus...dia akan beri segala info, makanan yg boleh dimakan atau tak boleh dimakan...
dah 3 kali aku join group ni sehingga ke hari ini...
Korang lihat la hasilnya serta menu aku yang lulus Fasa 1.

 Ni aku bermula diet bulan 10 2016 dan berat 74.8kg tu dalam bulan Jan 2017
yes....aku berjaya kurangkan 10.2kg...
dan dikala aku menulis blog ini berat aku pun dah berkurangan lagi...In sha Allah tak lama lagi akan cecah ke angka 6....chaiyok....chaiyok....go go kurus.....

 Sarapan : Murtabak Sardin, Green Tea
Lunch : Selar goreng, pak choy rebus + telur
Dinner : Telur Dadar, Green Tea

 Sarapan : Telur Dadar, Green Tea
Lunch : Ayam goreng, timun (yg elok jepun punya ye) Pakchoy + kubis bunga + telur
Dinner : Cucur tauhu atkins

 Sarapan : Telur Dadar
Lunch : Singgang Ikan Tongkol, Sayur Taugeh + telur dadar
Dinner : aku mkn kt luar...hehehe

 Lunch : Ayam goreng, Kangkung goreng

 Sarapan : Murtabak Sardin, Green Tea
Lunch : Cencaru goreng, sayur campo
Dinner : Murtabak Sardin, kangkung goreng

 Sarapan : Telur Mata sambal bilis, green tea
Lunch : Ikan Sambal, Bayam goreng
Dinner ; Telur Dadar

 Sarapan : Murtabak Sardin, Green Tea
Lunch : Sardin Masak Asam Pedas, Taugeh goreng
Dinner : Telo Mata sambal bilis

Sarapan : Telo rebus + sambal bilis, green tea
Lunch : Ayam goreng, scramble egg with mixed chicken,
Daging goreng kunyit, pakchoi grg udang
Dinner : Scramble egg + smabal bilis   





 Lunch : yang ni masa konvo Fatahul, w/p tak clean tapi tak cheat...hokey....











 Lunch : umh kenduri...w/p tak clean takpe...janji tak cheat kan...



ini lah diantara menu diet atkins 
Cuma 1 je korang kalau buat diet ni kena rajin masak sbb nk dapatkan diet yg bersih takde gula, takde serbuk perasa...
Apa-apa pun korang
Layan Je
Wassalam....

Thursday, February 23, 2017

Majlis Konvokesyen Anugerah Pelajar Cemerlang Kali Ke 8 Anjuran Yayasan Addin di Dewan Intim Ipoh


Assalamualaikum...
Ini kisah kesinambungan cerita Konvo Fatahul...kali ni di Dewan Intim Ipoh Perak 



Dari jauh aku ambil gambar Fatahul menerima Sijil dan juga senaskah Al-Quran...
siap org tu bisik2 tanya...rupa2nya tanya umur berapa sebab dia la yang paling kecik sekali menerima anugerah tu...



Kalau tegok senang je kot nk nampak Fatahul kat mana, yang paling kecik je...

Sebahagian pelajar Al-Huffaz dari seluruh MTQ Addin

Kesemua Pengetua MTQ Addin






Alhamdulillah...selesai sudah majlis konvokesyen...
Lepas ni otw balik kampung n terus balik ke KL...
1 pengalaman yang sungguh indah...
Apa-apa pun Korang
Layan Je..
Wassalam...

Jogging di UTP Bandar Seri Iskandar


Assalammualaikum...
Disebabkan gigihnya aku untuk mencapai matlamat dan impian nak kurus jadi kalau balik kampung pun aku akan melakukan riadah di UTP Bandar Seri Iskandar..riadah apa tu....joging la tu je yg paling mudah dan senang nak keluar kan peluh...

4 orang yg gigih nak p berjoging

Me, Alif, Shahira dan Along

Damaikan suasana disini, boleh beriadah bersama keluarga yang tersayang, hilangkan stress setelah penat bekerja dan santai bersama teman-teman...memang ramai orang yang datang ke sini setiap hujung minggu.


Kasut sapa la tu...hehehe..

Sampai disini dulu ye...
Jumpa lagi...
Apa-apa pun Korang
Layan Je...
Wassalam...

Majlis Konvokesyen Huffaz & Anugerah Pelajar Cemerlang MTQ Addin 12 @ 13/12/2016

Assalammualaikum...
Buat pertama kalinya MTQ Addin 12 mengadakan konvo bg meraikan Al-Huffaz dan juga pelajar yang cemerlang akademi..
Majlis diadakan di Sek MTQ 12 sahaja..
Bermula seawal jam 8.30 pagi...dengan cuaca yang cukup indah...


13 orang Al Huffaz yang telah diasuh, didik dan dilahirkan di MTQ Addin 12,
Berumur dalam 14 ke 15 tahun.
Mula menghafaz dari umur 13 tahun...
Tahniah buat semua pelajar..

Fatahul yang membanggakan mama...
Alhamdulillah...


Fatahul juga menerima Anugerah Tunas Harapan Pelajar...



Bersama Atok...

Ustaz Haizat B Kamaruddin.. Pengetua MTQ Addin 12..

Timbalan Pengarah Pendidikan Putrajaya

Bersama Ustaz Rafi selaku guru kelas bermula dari tingkatan 1 hingga tingkatan 3

Bersama Ustaz Anam

Ibu Bapa pelajar Al Huffaz mendapat jamuan istimewa iaitu makan didalam dewan...
Semoga selepas ini banyak lagi bakal-bakal Al Huffaz yang akaan lahir daripada MTQ Addin 12.
Selepas ini kita ke Konvokesyen di Dewan Intim anjuran Yayasan Addin bagi meraikan keseluruhan pelajar Al-Huffaz dan juga pelajar cemerlang dari keseluruhan MTQ Addin...
Apa-apa pun Korang
Layan Je...
Wassalam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...