Monday, November 22, 2010

Sekian lama aku tidak menjenguk "ladang" blog.....

Sudah sekian lama aku tidak menulis dalam blog ciptaan hatiku... Asyik dok melayan FB je...Mungkin aku akan mulakan balik menulis disini..ingin berkongsi kisah suka duka, hobi dan juga mengisi masa lapang (w/p aku tahu..aku mana ade masa lapangkan)..sambil melayan karenah anak-anak, kerja pejabat dan juga kerja rumah (ni semestinye la kan...kalau tidak serabut serabai la jawapnye)...
Nanti bila ade cerita yang baguih-baguih.....hang la orang pertama aku nk bagitau...cehhhh wah..petikan ayat dalam cite mami jarum...hahahaha.....
Ok la sampai disini saja lah ye....

Wednesday, February 10, 2010

CAMERON HIGHLAND PART 4

Lepas pergi ke Boh Tea Centre Sungei Palas, aku ajak hubby singgah di Kea Farm...
Disini byk dijual buah2, sayur2, bunga2 yg paling best tu strawberry la....
Selain daripada tu byk jugak la cenderamata utk dibwk balik sebagai kenangan
Kalau nak beli souvenier mcm key chain, fridge magnet, payung ke lebih baik beli di Tanah Rata...Lokasi dia sederet ngan Medan Selera. Kedai ujung yg penjual tu org cina...Tempat2 lain yg aku tgk mahal la...especially pasar malam di Brichang. 5 pcs RM10.00, kalau tanah rata 15 pcs RM10.00...Murah kan...

Ni depan kedai souvenier di Kea Farm...Fatahul tension sbb nk beli kete control tak dapat...

Diantara souvenier yg dijual...


Strawberry ni segar2 lg...

Bunga- bunga.... Lavender, kek wa...lg..entah la..main ambik je gambar

Rose......cantik kan

Ok...cukup la tu cite psl Cameron Highland ni....Lepas ni plan nk p mana lak...
Tiara Beach PD kot....Tunggu je la...
Bye...



CAMERON HIGHLAND PART 3

Day 2 (07/02/10) Pagi2 dh hujan...lg bertambah la sejuk..Plan nk p strawberry farm...sbb dh hujan terus kn perjalanan ke Boh Tea Centre Sungei Palas...Perjalanan tak la jauh sgt...tp disebabkan keadaan jalan yg berliku2 tu...memang memenatkn terasa jauh la pulak..tp bila sampai disitu rasa nyaman dan tenang jauh daripada kebisingan kereta dan kesibukan orang2 nk pergi bekerja...

Depan signbord Tea Boh.....

Depan pintu masuk Cafe Boh...

Unik kan Cafe ni....tp aku dok kt tengah2...takut...gayat...Fatahul ni tak boleh nk percaya sgt...


NI diantara menu yg aku order...Perasan tak harga dia...hehehe...kalau beli sendiri teh yg mcm 3 in 1 tu dlm RM1.00+ je...
Sandwich telu ni mmg sedap...nak2 dia di letak kan sayur salad segar....nikmat memakannye..
Masa ni beli 1 je...ingat x sedap kan...pastu tambah lagi 2..heheheh2...
Babah makan coconut tart...panas2 lg...baru angkat dr oven...(tp x tau la baru masak ke atau baru dipanaskan ke)

NI Nadia & Fatahul...gambar diambil masa mula2 sampai kat situ...
Lepas ni aku nk cite aku p ke Kea Farm lak......





CAMERON HIGHLAND PART 2

Aku sekeluarga menginap di Hotel Wira Awan, Brinchang. Senang je nk cr...Kalau nk tau dekat tak ngan Pasar Malam Brinchang....Jauh sikit la
Kalau nk lebih dekat...Star Regency Hotel, Hotel Tudor, Flora De Cottage lebih dekat...
Aku ambik 1 bilik yg ade 2 Queen bed. Rega dia RM120.00 1 mlm...Kalau nk tanya puas ke tidak condition hotel ni...50/50 la...
Tapi yg penting family aku suka...ok la tu...

Macam ni keadaan MYVI aku...sarat marat dgn segala mcm brg.....


Masa ni Alif baru lepas mandi...sbb dr pg td tak mandi...sejukkkkk..... ni muka masa tgh nk kacau babah tido...so mama ambik gambo buat dia leka ngan mama kejap...

Ni la pemandangan depan Hotel Wira Awan. Hotel ni dimiliki oleh Bekas Tentera...Kirenye org melayu la owner dia....next aku nk cite psl day 2 kami pulak....



CAMERON HIGHLAND PART 1

Pada 06/02/10 aku sekeluarga pergi bercuti di Cameron Highland. Percutian yg sudah lama dirancang daripada bulan Dec 09 lg. Hubby kata lepas dapat bonus baru la pergi. Lagi pun masa bulan Dec tu sibuk nk kumpul duit utk yuran sek anak2... Kami bertolak dari KL pd jam 6.30am.. Saja nk cepat..nak saksikn panorama Cameron Highland waktu pagi.

Ni la muka anak2 aku yg excited sgt nk pergi...Pukul 5.00am dh bgn mandi..kecuali Alif tak mandi...sejukkn....

Tempat pertama yg kami singgah...Boh Tea Plantation di Ringlet..Masa ni jam 11.00am..Walaupun dh berhenti sarapan di Slim River..Aku sarapan lg di Cafe Boh..Saja nk menikmati keindahan, kedamaian dan kesejukan suasana di Cameron Highland.

Ini diantara pemandangan ladang teh..... Masa nk pergi ke ladang ni...kite akan melalui kebun2 sayur...yg segar dan menarik...tp jalan memang berliku2....kalau aku mmg takut nk drive...nasib hubby yg drive masa tu...(tp p mn2 pun hubby yg drive gak...hehehe...)



Ni kan pintu masuk cafe boh tu... masa ni kaki tgh sakit2...kepala pening2 je...Fatahul tu segar je sbb sepanjang jalan nk naik ke Cameron tu dia tido je...


Ni diantara pemandangan di Boh Tea Centre Sungei Palas...
Nanti saya cerita kt mn kami sekeluarga menginap......





CAMERON HIGHLAND PART 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...