Tuesday, December 6, 2016

Gotong Royong Perdana @ 20/11/2016

Assalamualaikum...
N3 kali ni kesinambungan cerita Anugerah Cemerlang Kafa Al-Firdaus.
Kiranya hari ni aku ada 3 agenda...byk kan semuanya serentak....
Tapi sebelum pergi ke Fit to Challenge kami kena la buat pendaftaran dahulu. tu psl la org pakai bj hijau kami ber3 pakai bj biru. Dh siap daftar, tulis kad lucky draw ambil T shirt hijau tu, terus kami ke Taman Tasik Permaisuri.



 Ramai gak org Penara yang turun

 Gotong royong Perdana kali melibatkan banyak NGO. tapi aku x tau la semuanya...
ni adalah barisan org kuat yang mewakili setiap NGO tu...

 Selain tu juga ada dijalankan pemeriksaan kesihatan, demo cara memadamkan kebakaran, lucky draw (aku x lucky pun), kutipan sampah yang paling banyak dan macam-macam lagi...

 Ni muka baru balik dari Fit to Challenge...tu yg nampak letih...





 Abg Bomba I Love U... abg ni punya la teruja bercerita pasal kebakaran....


 Abg ni kata kalau terbakar jgn guna air...api akan jadi lebih marak sebaliknya guna lah pemadam api...

Tadaaa....dh tukar baju t shirt hijau....ingat malas nk tukar tp dh diorng kata nak sama semua nya...
so tukar pun tukar je la....
Depan: Ezan, Me, 
Belakang Kiri : Emma & Kak Sal..


Hbs sudah....yg pastinya mmg seronok dan letih...
Pada yg dapat hadiah tu tahniah ye...pada yg tak dapat tu kita cuba lagi tahun depan....
Wassalam....
Apa apa pun 
Korang
Layan Je...

Alif cerita di Sek KAFA Intergrasi Al-Firdaus Sri Penara

Assalammualaikum...
Kali ni aku bercerita tentang Sambutan Anugerah Pelajar Cemerlang di Kafa Al-Firdaus tahun 2016.
Ini bermakna Alif telah menamatkan pengajiannya di Kafa ini untuk tahun 1 sessi 2016
Jadi tahun depan kira darjah 2 la ye...
Untuk kali ini aku x dapat menghadiri program ini disebabkan aku yg masih terikat dgn Fit to Challenge Bandar Tun Razak 2.0. Alahai kesiannya Alif...Nasib ada atok yg menjadi peneman Alif ke sana dan nasib baik juga la Jiran aku Zack sudi mengambil photo Alif untuk tatapan aku..
Sebenarnya Alif tak terima anugerah apa2 pun cuma masuk nyanyian nasyib je..

Alif disamping kawan2...
(Sori Alif...mama x cuci kasut sekolah...nmpk hitam..)




Masa ni acara nasyib..
Alif no 1 dari sebelah kanan.
Bukan nyanyi je siap kena buat persembahan..


Dah pun hbs persembahan...
Alif balik dengan mak...terus pergi ke Restoran Mohammad..apa lagi pekena roti canai la...
Aku.....masa ni br otw balik dari Fit..
Apa apa pun 
Korang 
Layan Je...
Wassalam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...