Thursday, January 16, 2014

Jalan - Jalan @ Muzium Coklat Kota Damansara

Ini cerita kesinambungan aku selepas ke Ikea...disebabkan Ikea ngan Muzium Coklat ni dh tak jauh...aku ajak HB ke sini...dh lama x makan coklat puas-puas...lg2 coklat kegemaran aku...Daim la...
Seperti pembaca yg mengikuti blog aku Percutian Ke Langkawi....aku ada cakap harga coklat kat airport Langkawi dengan muzium coklat ni adalah sama....ye betul...harganya mmg sama...coz outlet kat airport tu pun salah 1 mereka yg punya...tp jgn la compare dgn HIG...Idaman Suri la ye.....
Lokasi nya cuma di Kota Damansara dekat ngan KDU tu je...korang pusing2 blh jumpa....kilang dia besar...mmg x sesat la...kat Taman Teknologi Sains Kota Damansara..
Meh layan gambo aku ni....

 Muzium ni akan menbuat sales pada 17-19/01/14 ni...potongan harga sehingga 50%....tp aku x pegi la kot...

Reptilika pokok koko

bila kita masuk je kita akan namapak semua benda ni...muzium ni x la besar mana pun...macam kilang jugak la...kita boleh nampak mereka proses coklat tu....nama dia Fidani...milik bumiputera.....

Daim RM22.00, Kinder Bueno RM27.00, Carbury RM13.50
Harga kat sini mmg la murah sikit dari pasaraya....

Kit kat RM21.00, Almond Gold Whittakers RM15.00, Ferrero Rocher RM30.00 yg lg 1 tu aku x tau nama dia...main tangkap je...

Yang 1 lg tu RM5.90..buy 3 get 1 free la...
Alif lak...suka Kisses with Almond RM25.00, Langkawi dlm RM18.90 sebungkus...kot x silap la ye....
Muka puashati dapat apa yg dihajati....

Erm...ni diantara coklat yg aku rembat....
Kisses RM25.00
Daim RM22.00
M&M with nut RM17.00
Dairy Milk with Almond RM13.50
ada lg 1 aku ambik paket kecik jek cuma RM5.50
so total cuma RM83.00
ok dah...kita nk teruskan perjalanan ke tempat seterusnye.....
apa-apa pun korang
layan je...

3 comments:

  1. Muzium coklatni kene booking ke kalau nk g?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu booking..terbuka kepada orang ramai. tp kalau mcm rombongan sekolah tak pasti la...maybe kena booking la kot....

      Delete
  2. PENGKHIDMATAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI
    Assalamualaikum Tuan/Puan.
    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :
    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency
    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.
    Contact person :
    1. Amsyahril
    ( Director )
    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )
    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )
    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...