Wednesday, October 21, 2015

Family Day KRT Sri Penara Fasa II Pada 17/10/15-18/10/15 @ Villa Mak Tok Sg Lui


Assalammualaikum....
Kali ni KRT Sri Penara Fasa II menjalankan takwin yg ke berapa erk...tak kira la aku...
Kali ni kami buat Family Day...untuk reward our self...setelah AJK bersusah payah melakukan pelbagai aktiviti untuk menghiburkan penduduk Sri Penara...jd kali ni kita berhibur dengan keluarga AJK sahaja...sebelum ni banyak membuat perbincangan tempat2 utk melakukan aktiviti ini...
Disebabkan faktor masa, jarak perjalanan, kewangan, kami sepakat memilih Villa Mak Tok di Sungai Lui Ulu Langat...bila dengar villa di pendalaman....cek jd takut la...mcm2 soalan ditanya...jalan tar tak, ada pacat tak, sunyi tak, ok ke..selamat ke...bila AJK yg lain menyakin kan aku...so aku on je la...
apa-apa biaq p la....
Bila masanya...aku mengambil keputusan untuk konvoi jek...best sikit ramai orgnya...
mcm abg pian, fairuz dan ayub diorg jalan dulu...lg pun hari tu aku kerja half day...balik je kerja lepas terus berkumpul di Surau Al-Amin...kiranya dalam jam 3.00 kami pun gerak...
Dalam konvoi tu aku, Kak Ros / Pak Leman, Ezan, Emma / Abg Atan, Zara, Shahbudin, Ramlee, Malik......kami ambil keputusan ikut Bukit Ampang...dh pusing-pusing Alif apa lg..muntah la...
Sampai di Hulu Langat aku ajak Kak Ros beli makanan...perut lapar ni...belum lunch lg ni...
Perjalanan diteruskan...dalam jam 3.30 ptg kami pun sampai tu pun terlajak sikit coz sign board tu tecik sgt....ke aku yg terlelap...hahahaha....mcm2 blh jd kn...
Sampai je kawasan kampung tu...aku call Abg Pian...tlg suruh org sambut ketibaan rombogan Cik Shima ni...beras kunyit, bunga maggar,...hahahaha....jgn marah erk....
Pastu nampak Fairuz n Ayub jaga parking....kami kena parking belakang....depan dh penuh...belakang pun belakang la.......

Warga KRT Sri Penara Fasa II

Banner...

Selfie masa baru sampai...kami sepakat memakai bj 'SEHATI SEJIWA" untuk ahli keluarga kami suruh pakai bj kaler merah...jgn salah phm erk...ni bukan perhimpunan merah...just for fund jek....

Group photo dulu kawan-kawan....

Bdk2 dh nmpk kolam apa lg...kecebung la.....

Acara bdk bawah 12 thn...tiup belon sampai pecah....

Acara remaja..
Bawa bola pingpong dalam sudu dan tiup gula2 dlm tepung...
Aku : Buat betul2 tau...menang dpt hadiah...
Bdk : Eleh Cik Shima tipu menang kalah ada hadiah gk...
Aku : Erk....nk tipu pun x leh...

ni acara kaum ibu...bawa bola celah kang...pada mulanya la...
dh sukar coz suak licin..tukar ke tendang bola pastu sut dlm net...

Acara kaum bapa...lari dalam guni...

Again...acara kaum ibu lari dalam guni...
muat ke guni ni...muat la shima....
Ezan masuk half jek...tu yg aku gelap sampai tergolek tu...
kelakar gila tang ni....
naik semput dibuatnya...

Acara kaum bapa..berenang.....

Masa ni punya la cuak aku nk turun kolam...
Aku mandi kolam bdk je la...x leh kata Apok..utk bdk jek...
saja dengki la tu...
hehehe....dan akhirnya...masuk gk aku dlm kolam....


Tengah syok2 mandi kolam..Fairuz datang...Korang x mo naik kayak ke...jom la...
Kayak....jom....aku kata...padahal takut tu tuhan jek yg tahu...

Kat sini banyak adegan lucu...Ezan ckp...shima kita naik 2 org...pastu Kak Ros ckp jom naik sekali...
apa lg terumbang ambik la kayak tu...dh la diaorg sengaja goyangkan kayak tu...
time ni kot juara menjerit aku menang kot (mood malu...) hehehehe...jgn marah kawan2....

Salute kt Malik, Shahrul, HB n Fairuz...gigih tul diorng tlg aku nk mencapaikan impian aku berkayak...Shahrul n Malik siap tunggu dalam kolam..manakala HB n Fairuz dok kt atas 
Maliq siap bawa kayak kami ke tengah kolam....bila dh stabil..dia lepaskan...
eh..eh...mcm mn nk pusing ni....alamak cuak lg aku....dari jauh diorg ajar mcm mn nk reverse...
hai mcm2 la kau Shima...Kak Ros eksen tul...siap goyang2 kayak tu...aku apa lg terjerit2 la...

Bila malam hari bersiap solat berjemaah...ada tazkirah ringkas bersama Iman Masjid Jamek ke 2...Ustaz Syukri...lebih famous org panggil atuk...
Tazkirah yg pendek tp cukup bermakna...terima kasih pada Pak Leman n Kak Ros diatas sponser ini...

Lepas habis solat...kami berkumpul di dewan makan...wakil JPNIN En Suhaimie dh pun sampai....ada ucapan serba ringkas oleh pengerusi Abg Pian serta bacaan doa...
En Suhaimie telah  merasmikan Family Day ini....

Pemberian hadiah untuk bawah umur 12 thn

Remaja 13 thn ke atas

Acara mkn2 la pulak...

Ezan, Rozaimie n Wan gigihnya menyiapkan BBQ...

Hadiah penghargaan setiap warga KRT..
Hamper sorang 1...

Sesi pertukaran hadiah...coz setiap keluarga dikehendaki membawa hadiah sorang 1....hadiah mula2 yg Abg Pian pegang ialah tikar...aku ckp....jgn aku dpt dh la.....
but.....nama aku diumukan...It's me....hahaha...ketawa besar aku....
tikar pun tikar la.....

Bila turn hadiah aku...nama Fairuz lak diumumkan....
Shima, ringan je kotak ni...hadiah apa...ala tisu jek...kang ko complain KRT x sponser tisu....
hahaha....

Bergambar bersama rakan2 dan warga KRT....


Karok la Kau....nasib masa karok tu guruh petir halilintar tak kuar....
Selfie dalam kat hall...cantik kan...
Dah...jom tidur...sebelum tu aku, ezan, emma ditempatkan sebilik...bilik kami kat atas...mula2 bising jugak...awat kat atas...kaki sakit la lutut sakit la...bila naik je atas...alahai comeinya......kami ber3 tidur dalam bilik....HB n Mie tidur kan luar memandangkan masih ada extra katil dan tilam....
Kaum ibu semuanya tidur didalam bilik...lelaki sahaja tidr diluar....
Bilik kami takde air...bukan takde..x pandai buka paip tu...hehehe...
bila tidur malam kami renggangkan sikit pintu....nampak kelibat 2 org "maintenance" naik keatas melawat bilik air kami...masa tu ezan n emma tak sihat...jd kami ber 3 pun makan ubat selsema...borak2 sampai jam 3.00 pg....berdekah2 ketawa....nasib la bilik kita diatas kot bawah mesti ada yg kena sound dah ni memekak jek...last2 aku tertidur...Ezan kata dalam tidur aku mengigau tah apa yg dicakap...tu la...org tua kata siang banyak aktiviti tu psl bila malam mengigau mcm bdk2
hehehehe....
aku sedar jam 7.00 pg...terus turun ke bawah...nk bersihkan diri...tgk lelaki bergelimpngan tidur di hall...patutnya perancangan awal lelaki tidur dikhemah...iya...iya je...last2 ngn tuan pengerusi pun  tido kt hall....bdk2 remaja lelaki je tido dlm khemah...
pastu tlg Kak Ros sediakan juadah untuk sarapan....


sambung balik main...acara bebas...Shima jom naik kayak...tak mo la aik...kaki cek dh luka ni....
hbs je dalam jam 1.00 ptg kami bersiap utk pulang....

Bergambar bersama Puan Villa,...Datin Ramlah...
Terima kasih Datin,....maafkan kami diatas sikap kami yg mungkin menjelik kan datin..
apa-apa pun semua warga KRT mmg terhibur...
Sweet Moments...
Kepada Abg Pian terima kasih sebab sabar melayan karenah AJK....mcm2 pe'el kan bang....
Kepada AJK yg lain, terima kasih diatas komitment yg korang berikan...sanggup berkorban, bersusah payah...untuk mengadakan Event yg gah ini....bukan senang tanpa kerjasama semua pihak...
Apa-apa pun korang mmg sekepala la...kipadap...teruskan usaha untuk maju demi 1 nama
KRT SRI PENARA FASA II 
Aku bangga menjadi sebahagian keluarga ini...
Persatuan kita cermin peribadi kita....sikap yg sentiasa dibanggakan....
Syukur pada mu Ya Allah....
Yang baik dari Allah SWT dan yg buruk itu dari kelemahan kami....
Next family day kt mana kita erk....
Tungggggguuuuuuuu..........
Wassalam.....





Tuesday, October 20, 2015

Happy Belated Birthday To Fatahul @ 05/10/2015

Assalmmualaikum...
Happy Belated Birthday Adik
Mama wish May Allah Bless You Ever And Ever...Mama Love You So Much...
...Maaf lambat celebrate ye...maklum la 5hb tu jatuhnya hari isnin kan....
Hari ni 11/10/15....outing lagi...dikesempatan ini aku ingin membuat sambutan kecil-kecilan untuk Fatahul....Selepas ambil Fatahul di sekolah....singgah sebentar di Tesco Bandar Sri Iskandar....konon-kononnya nak cari kek kat King Confectionery....tp takde yg berkenan...jd sebelum tu pergi ke Billion dulu...sbbnya Fatahul sibuk nak kan sport Shoe...
Lepas tu kami makan tenghari...perut dah lapar ni....
Habis je makan...kami terus ke Ipoh...Taman Bukit Klebang...ke rumah sepupu ku....
Sampai je...aku ajak sepupu cari kek...Zana bawak aku ke mana erk...lupa la aku...aku bab2 Ipoh mmg fail...nama je org Perak...mmg out la aku masuk Ipoh town...hahahaha......






Sepupu Fatahul : Along and Angah..




Antara juadah...

Alif and Aizat with small cupcake...

Dalam pukul 4.00 ptg kami terus otw ke MTQ...hantar Fatahul balik...masa tu jumpa dengan Kak Bedah dan juga Mak...
borak-borak..tengok jam dh nk pukul 7.00 malam...kelangkabut balik...
sampai je KL jam 12.30 malam....
Apa-apa pun Korang
Layan Je....
Wassalam.....

Majlis Penutupan Program Muhadhoroh Peringkat MTQ Addin 12 @ 12/09/2015

Assalammualaikum....
Masa aku balik outing hari tu Fatahul ada cerita pasal Program Muhadhoroh....
Aku cuma mendengar...tak paham pun cerita sebenarnya...
skg kan dah canggih...semua ibu bapa ada dalam wasap....Ustaz pun memberi setiap info kat situ...
Jemputan ke majlis ni....kalau nak datang sila berikan nama untuk membuat persiapan yg lebih baik....aku pun ajak la cik HB pergi...
Jadi seawal jam 5.00 pg aku dah bertolak dari KL...perjalanan mengambil masa 4 jam...
dalam jam 9.00pg aku tiba di MTQ Addin 12 Kampung Changkat Chermin...
Acara baru je nak bermula....bila Fatahul nampak kelibat kami sampai apa lagi...berkejar lah dia....seronok sangat...sebab dia tak menjangkakan aku datang....
demi adik mama mesti datang.....coz mama miss u so much...
Kali ni adik masuk apa...tak masuk acara...cuma wakil teakawando je...

Fatahul barisan paling kanan.....


Anak ini mewakili pertandingan Khutbah....



Anak ini memperdengarkan bacaan Surah....
Merdu sekali asyik mendengarnya...

Anak ini mewakili pertandingan syarahan...



Pidato dalam Bahasa Inggeris...





Kumpulan Nasyib..







Teakawando...

Masa ni Fatahul tak berapa sihat...batuk dan selsema....
Aku bawa ke Klinik 1M

My 2 Hero...

Habis je acara, ibu bapa dibenarkan membawa anak masing-masing keluar dan menghantar balik sebelum jam 9.00 malam...amboi lamanya...ni kot hantar awal mesti Fatahul tak mo turun kereta ni...
Kami makan tengahri di sek coz makanan di sponser oleh seseorang....selepas itu kami ke Parit untuk mengambil tempahan baju aku dan menunaikan solat Asar di Masjid Parit....Fatahul bertemu dengan Muzir Ustaz Haizat...kebetulan Ustaz mengimamkan solat di masjid tu...
Lepas tu kami pusing-pusing ke Bandar Sri Iskandar...
Bawa Fatahul makan....Kami menunaikan solat magrib di Masjid Changkat Chermin je...
Habis dalam jam 8.30 malam...aku beritahu Fatahul nak balik dah...
Sorry adik...Mama nak balik dah.....Lain kali mama datang lagi...
Masa otw balik...hujan selebat-lebatnya...gelap gelita....masa tu kami memilih untuk melalui Malim Nawar...HB lak dh penat drive...berhenti rehat di R&R Tapah...tidur dalam 1 jam jugak la...
masa tu dh jam 10.00 malam...perjalanan diteruskan sehinggalah ke R& R Jejantas Sungai Buluh...HB melelapkan mata....bila sedar jam dah menunjukan 1.30 pg....apa lg...berdesup balik ke KL...sampai je umh jam 2.00 pg....aduhai.....ngantuk nya mata....
tp demi anak2 ibu bapa sanggup berkorban...
semenjak Fatahul bersekolah di kampung..untuk ulang alik balik hari adalah perkara biasa bg kami...
kadang2 ada jugak tukar2 driver....
Apa-apa pun Korang
Layan Je..
Wassalam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...