Saturday, December 29, 2012

Lunch Hari Ni - 29/12/2012

Hari ni cuti....yeahhhhhh......sabtu dapat la aku bermalas-malasan...lewat sikit bangun...lepas je solat subuh...sambung tido balik....bangun dlm kul 7.30...mandi..p beli breakfast ...hari ni malas nk buat breakfast..so beli je la...bihun goreng...hehehe...pastu p bayar maintenance...org kt maintenance tu pulak...tak update aku punya bayaran...benggong betul...so berhati-hati la buat bayaran melalui Maybank2u...kadang-kadang mereka ni lupa nk update bayaran....so kot kita lupa rugi la...padahal siap email n scan the maybank2u copy tu untuk buat rujukan...siap tanya dh dapat tak...dia jwp ok...so bila buat bayaran hari ni baru la perasan yang mereka tak update lg...aku cakap settle sekarang jugak...nnt akan lupa balik...sib baik la budak tu ok...dia tolong...dia kata dia baru je keje situ...it's ok la..janji settle dh...so berhati-hati la aku lain kali....
Lepas je balik...aku relex lagi...sambil layan cite P-Ramlee...Tiga Abdul...tup-tup dah azan Zohor..alamak..aku tak masak lunch lagi dah pukul 1.00 dah ni...
Ok la..aku bukak fridge tengok-tengok ape yang ade nak dimasak...
So hari ni..ni la lunch yang aku masak...mudah dan cepat...

Sotong sambal...pedas Fatahul kata..


Bendi + kobis goreng....hantam saja la..ni je sayo yg ada dlm fridge aku..


Telur dadar...menu wajib ada...baru selera makan...


Ni la dia...menu lunch saya kesemuanya....jemput makan semua...
Apa-apa pun....
Layan je...

Thursday, December 27, 2012

Alif bergaya dengan baju Biz....Pyjams GW

Dah lama aku berbiz kecil-kecilan...maklum la aku takde modal yang besar...
Buat secara sambilan saja...kawan-kawan la customer aku...kepada kawan-kawan...terima kasih kerana sudi support biz aku ni...tuhan je la balas jasa korang...Amin...
Sekarang ni aku baru berjinak-jinak nk tepek pic baju kt FB aku...jadi fb aku dh mcm rojak la...sama jugak mcm blog aku ni..macam rojak, pasembur pun ade...hehehe...
Macam biasa la setiap baju yg sampai...mesti reserve 1 untuk Alif..bukan apa...Alif kan salah seorang modal mama...kot tak sape tahu...nk-nk jual jenama GW (Gleotie Wardrobe). Seriusly...kain GW memang cantik dari jenama yg lain...bukan nk kondem...itu kenyataan..bagi org yg dah mendapat kn pyjamas GW...pasti akan mengikuti design terkini GW...termasuk aku la...walaupun harganya sedikit mahal (yg aku jual la...tp x la mahal pun) tak caya korang blh servey or PM je aku...untuk mendapatkan harga sebenar la...atau korang boleh ke Facebook aku : Nor Hasimah Mat Hashim
Bagi pengemar atau peminat GW mesti tahu kan...design yg Alif gayakan adalah dari design 29...
yg pastinya..pyjamas GW ni memang macam goreng pisang panas..
Saiz pun standard je...bermula dari 95 (2-3yr), 100 (3-4yr), 110 (4-5yr), 120 (5-6yr), 130 (6-7yr) dan akhir sekali 140 (7-8yr)


Maaf gambar kurang memuaskan...susah nak ambil gambo model ni...


Alif mengunakan saiz 130 (6-7yr)...coz Alif ni kategori bambam...huhuhu...



Lagi bagusnya GW ni...kain dia tak kembang...cth beli saiz 2 yr lepas 2 3 kali pakai jadik saiz 4 yr....
Jadi kepada yang berminat...sudi-sudilah menjadi kawan saya di fb untuk berkongsi minat dan juga membeli yang mana berkenan dihati...
Apa-apa pun....
Layan je..

Makan Malam....KFC je...

Hari ni bos baik hati...bg semua staff voucher kfc yg dh nk expired...."hari ni semua org mkn kfc...tp kena cpt..dh nk tamat tempoh..." bila tu bos...31 Dec 2012...alamak...aku baru plan malam ni balik nk masak ape...terus je aku sms hubby..."malam ni kita makan kfc...dpt voucher yg dh nk expired".... Ok jwp hubby...Pastu htr msj kat Fatahul...malam ni kita makan kfc je la...terus bdk2 ni tak makan makanan yg dh aku msk utk mereka hari ni...tunggu jugak nak makan kfc...macam la tak pernah nak makan caranye yek....Actually salu gak bos bagi voucher ni...cuma aku jek tak poyo cite kat blog kesayangan aku ni...ala blog aku...suka hati la ape aku nk tulis ye tak....korang pun blh...tulis jek...janji tak menyinggung perasaan org lain...
So lepas je solat magrib...kami terus menuju ke kfc yg berhampiran ngan rumah...mana lagi kalu tak kt Taman Sungai Besi je....
Ni diantara menu yang kami minta...


yg ni Nadia punya...boleh habis dia makan ni...tak padan ngan kurus.. Xmeal Zinger burger


 Ni aku punya.. twister.. nugget tu aku add on ye...


 Ni Fatahul punya Percik Combo...tak sedap mana pun sos percik tu...tak rasa langsung percik sos tu...


 Ni hubby punya Hot & Spicy Shrimp...udang tu tak la kik sangat pun...
Bagi aku takde yg special pun...biasa2 je rasanye...pusing terbalik...rasa stil maintain A Y A M...
huhuhuhu.....


 Alif happy....sebab dapat happy meal....dapat kaler carrion, sticker & gambo la...


 Fatahul mengalahkan Alif dapat benda ni...


Ketekunan mereka membuat kerja yg merepek ni


Tapi yg yakin nye habis semua sticker tu stick kt lantai, kt muka, kepala rambut....almari buku n meja tulis pun jadi mangsa Fatahul...laptop aku pun kena stick jugak...  : )....
Voucher still berbaki lagi ni...sebelum 31 dec 2012...kena habis kan..takpe weken ni p lagi or beli lagi Piza ke...kfc or ayamas...
Apa-apa pun....
Layan je....

Wednesday, December 26, 2012

Azam Tahun 2013

Azam tahun 2013.......
kalu blh aku nk berblog..dan mengupdate dengan banyaknye cerita-cerita berkisarkan kehidupan, masakan, hobi, family, percutian dan macam-macam lagi la....
harap kawan-kawan  sudi membaca blog aku ni...x jemu mengikuti perkembangan blog aku ni....
Sayang U Alls....
Layan....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...