Wednesday, January 5, 2011

SELAMAT DATANG 2011

Masih belum terlambat untuk aku ucapkan "Happy New Year" to all rakyat Malaysia.. Setiap orang mesti sudah membayangkan atau membuat pertimbangan untuk tahun ini..Biasalakan...banyak lagi urusan2 dithn yg lalu yg belum disiapkan..
Ada org yg ade hobi..azam tersendiri..ape2 pun isikanlah masa2 itu dgn sebaik baiknye..
Kalau nk cite hobi baru aku....ni la dia...aku mula minat dgn deco-deco skg ni...sib baik hubby aku fhm dgn keinginan aku...so aku mula kan la kecil kecilan dulu...lg pun modal nye pun "kecik" kan...

Ni botol jem strawberry masa aku beli kt Cameron dulu...sayang nak buang...aku pun buat la tranform ni.....ake gesso sampai 3 kali, letak sealer, tisu paper last sekali aku varnish kan
Walaupun simple je...tapi hasil tangan sendiri kan....aku guna DIY yg aku beli on9 hari tu....

Single switch board...aku beli kat Sheida kosong je...pastu aku decoupage sendiri la...cantik tak...main tepek-tepek je.....

Yang ni pun beli ngan Shieda...kosong jugak...aku tepek la bunga vantage tu...pastu varnish...

Langsir ni...bila tgk kawan-kawan umah masing-masing ade langsir lawa-lawa, jelous gak hati tu..jadik aku pun berkobar-kobar ajak hubby p kat Nilai Square untuk cari kain langsir ni....ala-ala inggeris gitu...cari punya cari...dpt la 1 kedai ni jual dgn muragnye 1 meter RM7.50..ape lg...aku pun buat kire2 terus beli...punya la excited...aku jahit sendiri langsir ni...lebihan kain langsir tu aku buat sarung bantal...dapat la 5 bijik...dh jimat la jugak kan...kot beli dh siap sebijik je RM10.00 kan...


Ni lebihan langsir ni...aku buat kan pencil case Nadia...Cantik tak?..mana nak dapat macam ni kat kedaikan....




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...