Sunday, April 15, 2012

Apam Nasi

Hari ni aku nk turun ke surau Al-Amin...ade gotong royong...actually nothing pun...just nk tgk2 jek...coz aku x blh turun lama2...rush nk balik umh msk utk ke AKSB...akakdh pesan nk puff sardin tu lg....utk bg kawan2 dia....kire mcm celebrate advance birthday....pada 17/04/2012..disebabkan kakak kt asrama mmg x blh nk celebrate follow the actual date la kan...
w/p aku x sempat nk msk aku ajak hubby singgah di KFC utk bwk bagi kt akak n tapaukan nasi ayam utk Fatahul....so di AKSB kami 1 family layan KFC je la...aku jugak belikan egg tart utk hubby...ayang punya egg tart lg sedap dr kfc ni...adoihai.....nmpk gaya nye aku kena buat egg tart la for the next entry mskan aku....kena p korek resepi aku...dh berhabuk or silap2 dh blur tulisannye :)......takpe yg penting family aku menghargai hasil air tgn dr aku...w/p penat memerah otak utk ape yg nk dimsk...sekurang2nye mereka memberi idea ape yg hendak dimakan ^--^.
sambung kisah aku nk ke surau la bilak...sorry the suit off topic lak....
so ape yg aku nk msk utk bwk ke bwh ni
kebetulan nasi ada....mauripan pun ade.....
k la aku buat apam...resepi ni Fiza yg ajar kat aku....sedap....


ni la rupa apam yg nk dikukus...tp apam yg dh siap dikukus aku x sempat nk snap...coz dh lewat...aku lak kelang kabut nk buat kerja lain :(

Resepi Apam Nasi

3 cwn tepung beras
1 cwn tepung gandum
2 cwn gula (kalu x suka manis...sila kurangkn sikit)
1 bungkus mauripan
gaul kan sebati...
2 cwn nasi
3 cwn air diblander sekali
selepas itu blh la dicampur kan dgn tepung tadi...
tunggu sejam....baru la blh dikukus....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...