Monday, January 28, 2013

Macaroni From Italy....

Cewah...kot dengar tajuk...ingat aku ke Italy makan macaroni la erk...
Takde bendanya pun....Ni cite tahun lepas Madam (bos punya bini daa...) aku tu pegi Italy...macam biasa HP punya trip kot tak silap aku...syok kan tiap-tiap tahun ada je sponser trip for boses aku ni...for aku takde ke bos....hehehe...jangan marah erk bos...(if terbaca celoteh aku la)
Bos aku ni baik hati...ingat dia pada staff tersayang (cewah...perasan)...
Balik je dari Italy tu dibelikan nya aku dan Penny Coach Wistlet (betul ke ejaan ni) cantik...kecik comey jek...Selain dari Wistlet...madam ada jugak bagi aku macaroni (macaroni ke...entah la janji korang paham)..nah Shima...u rajin masak kan....pandai madam tahu jugak dia aku ni mmg seorang yang rajin memasak...cewah gitu....masak la bagi anak-anak u makan...nasib baik anak-anak aku pandai makan benda ni...terutama Nadia...suka sangat ngan masakan perancis ni......


Ni la dia...menurut kata madam murah jek coz beli kat sana dah sememangnya kat tempat dia kan..


Ni ha dia macaroni ni...ada macam-macam kaler...merah, kuning, hijau, hitam pun ada...


Ni dekat sikit...korang leh tengok bentuk dia...kuit kan...kot sekali imbas ala-ala gugusan buah anggur lak....comey kan...


Tapi Fatahul lak tak suka...tah apa-apa tah rasa dia...hai...macam-macam...bukan senang nak penuhi selera anak-anak ni...


Ni resepi dia...aku buat simple jek...aku malas betul nak masak yang remeh temeh ni...

~~ RESEPI MACARONI ~~

Macaroni ni kena basuh dulu dan rebus sampai lembut...

Bawang kuning yang didadu
3 batang sosej
segengam daging cincang
1 sudu cili kering kisar
3 sudu sos cili
1 sudu sos tomato...

**benda-benda ni hendak la ditumis...aku guna minyak zaiton...boleh digantikan jugak dengan planta atau minyak masak...
Kalau nak kan kerja lebih mudah beli je sos prego kat pasaraya...lagi mudah...
tapi kat rumah stock prego dah kehabisan tu yg aku main bedal jek tu...
lagi pun tekak aku ni orang asia kan so...kadang-kadang nak gak rasa pedas-pedas gitu....
Apa-apa pun korang
Layan Je....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...