Friday, February 27, 2015

Alamak...Air takde la pulok


Assalamualaikum...
Cerita hari ini....2nd day cny....semlm dh kepenatan ke Melaka kan....
Pagi ni aku wat sarapan Vits keo teow goreng....hbs je mkn...layan la tgk Suami Ku Encik Perfec 10.
Lepak dulu mentara nak masak makan tengahari...
Tengok2 je dlm kul 11.00am mcm tu air takdok....alamak...mcm mn ni...
kenapa takde notis...masa cakap takde air kemain kita menyimpan...ni tup..tup takde air...
camno tu....dlm kul 2.30 HB balik kj....aku terus cakap....hari ni tak masak lagi....laaaa....knp tak masak....mcm mn nk masak air takdok...HB pun p la check kt sinki...mmg takde...dlm hati sib baik takde...buatnya time dia buka ada air...sah2 dia kata aku mls nk msk kan....
aku ckp jom la mkn kt luar tunggu apa lg...cek lapaq ni....
kami decide la nk mkn kt mn kan...apa kata kita mkn kat Ani Sup Utara....situ ada nasi ok la kan...
Sampai je org tak ramai...cepat je dpt makanan tu...

Muka letih sbb dok main je kj nye...



 Mee Kari for me @ RM5.00

 Nasi Set @ Nasi putih, Telur Asin + Sup Daging @ RM5.80 je
Sambal Belacan tu terbaek touq...

 Alif punya...bubur nasi + plain sup...@ RM3.00

Nadia punya @ Nasi + Sup campo (Ayam & Daging ) @ RM5.80 jek...

Hbs je mkn...HB tny nk kemana...aku ckp kite p Slim River je la tengok Iqhwan....ayang drive...dr Jalan Duta to Slim River hanya 1 hour jek....HB kata kot mcm ni abg tido je la...ayang drive la mcm mn abg tak nampak....kuit...kuit...kuit....
Sampai je Slim River...Iqhwan takde balik kg...perjalan diteruskan ke Tanjung Malim....berhenti makan kt Kedai Yik Mun...mkn apa kan...mesti la pau...itu la menu utaam kt sini...
lepas tu perjalanan diterus kan ke KL...
sampai je umh dh pukul 11.00pm....
Home Sweet Home...
Apa-apa pun Korang
Layan je...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...