Sunday, October 30, 2016

5kg Challenge Fit Bandar Tun Razak 2.0 @ 30/10/2016

Assalammualaikum...
Kali ni nak bercerita pasal fit challenge...mmg rasa tercabar sangat. Dalam masa 1 bulan lebih kena kurang kan berat atleast 5 kg...kau rasa ko blh buat ke Shima oiiii...
Takpe aku sahut cabaran menang kalah yg penting aku berjaya singkirkan lemak yg tak sepatutnya berada didalam tubuh badan aku kan...
Aku masuk cabaran ni pun setelah kawan aku Emma n Ezan beriya-iya ajak masuk..disebabkan sekarang ni aku melancarkan cabaran diet atkins..kdg2 kelaut jugak ye..tp ada gk la berubahan sikit2...ada la kurang sikit2 kan...dalam masa 1 bulan aku berjaya buang 3 kilo tu pun bukan aku bersenam sgt la...Bila kawan ajak masuk apa lagi aku ok jek...dgn penyertaan RM30 kita akan diberi sehelai t shirt dan kad kedatangan aku kata la...kena cop kat tu tiap2 minggu kot tak cop jika sekiranya kita berjaya tapi tak dikira pemenang...kot menang apa hadiah dia....ish..ish...lumayan jugak la...mesti la happy kan....gila ko tak happy...dh la berjaya buang lemak...dapat lagi ganjaran...
Hadiah berupa wang tunai tp kot Dato Rizalman baik hati nak taja hadiah lain penginapan ke kan...kan...hahahaha..
Tempat Pertama : RM5,000
Tempat Kedua : RM3,000
Tempat Ketiga : RM2,000
Haaaa....lumayan tak...
Jadi apa lagi bg kawan2 yg masuk challenge apa lagi istiqamah ye kawan.....

Banner... 

Sebelum senaman wajib bergambar dulu...cewah ceria je kan muka...nanti kau...

Ni la kawan-kawan yg berjuang untuk 5kg challenge 
Ezan, me n Emma..
Suka kome yek...kang tgk la pancit ke idok ye....

Muka ceria...maklum la baru je datang...belum panas kan badan lagi...


Ramai yang datang...

Senaman aerobik dan zumba beramai-ramai.


Kaunter pendaftran dan pemberian t shirt mana yg tak dapat t shirt lagi sebab ke habisan stock...



Harap kita dapat la menyingkirkan lemak yg berada didalam badan kita ni...moga terus tabah sebabnya setiap minggu hari ahad kita akan berkumpul di Taman Tasik Permaisuri untuk senam robik ni....mg seronok dapat jumpa dengan ramai org / kawan baru juga...
yg kelakarnya step bersepah...pertama sbb aku dok belakang x nmpk la org didepan pentas kan...kedua kaki tangan badan kaku lagi keras...disebabkan pertama kali kan...
hahahaha...
takpe makin lama mesti boleh buat kan....
Tapi yg aku x boleh tahan tu...balik je sampai umh park moto...terus p 1000 dinar...disebabkan br je lepas senaman aku cuma order milo ais tp Ezan makan roti canai...lapar katanya coz pg tak mkn..nasib aku dh sarapan telur separuh masak 2 biji n 1 mug green tea...
Haish....mcm mn nk hadap challenge kalau mcm ni kan....
Istiqamah...istiqamah...istiqamah.....
Apa-apa pun
Korang Layan Je
Wassalam...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...