Saturday, November 9, 2013

Apa Yang Korang Main Tu....

Salam Semua...
Petang-petang hari ni mmg best dok rumah....berehat..layan TV, layan blog,  layan you tube...
erm.....syok kn...dh la pg2 Nadia kejutkan..."mama cpt la..kata nk pegi Masjid India.."
kalau nk ikut kn malas...k la...jap...mandi...breakfast dulu la...kali ni p naik motor je...motor lak park kat LRT Salak Selatan..pastu naik LRT la sampai Masjid Jamek..aku pergi ngan Nadia n Alif...
suasana pagi kt situ ok lg la x berapa ramai org lg...tp sesak jugak la sbb kt Masjid India ari sabtu ade pasar
malam...dulu-dulu popular org kata PM Jln TAR...so skg ni bukan kt  Jln TAR dh...belakangnye...
Sambil2 tu tgk tudung kt situ.....hemmmm...ada 1 tudung ni mcm aku kenal je...minggu lepas pegi takde pun...minggu ni baru samapi bdk tu kata..alamak baru RM50.00 je...owh....sadis tul...
dh tgk2 tu...Nadia rembat 2 tudung...takpe tudung Nadia ni murah je...jenis tudung shawl je...aku x gemo nk pakai jenis ni...sbb nk lilit2..nk pin2...leceh...aku suka jenis sarung je....pastu terus pegi Sogo...Sogo ada sales kt GF tu ade jual bj bdk2...aku x beli pun utk Alif....pas beli brg sikit2 kt Sogo Market aku terus balik umh...berehat kejap...pastu msk mkn tghr....ala lauk simple2 je..Sardin sambal n telur sambal....(p/s : HB lauk kt umh dh hbs....bila nk p NSK ni...) Lepas mkn je...aku pun berehat la....
tiba-tiba dgr riuh kat dpn umh...sape tu...korang nk tau sape...ni la org2 nye...

ni la bdk2nye tu....ni la permainan bdk2 yg dok umh flat...nk main kejar2 tempat takde...nak main bola kena pergi pdg permainan...so dok bersila la depan umh sambil main dgn kawan2...

Korang main apa tu..."main Juta Ria"...kirenye main duit2 la...beli rumah beli tanah...yg paling kelakar time mengira duit tu...seribu, 2 ribu....

 time ni Fatahul kena bayar denda....kire2..."ala aku tinggal rm40 jek..."

tgk sini...masa ni tgh asyik kire duit...
"RM200 campo RM300 berape erk tny Fatahul"
aku jwp RM600....hahahaha....

Actually permainan ank2 skr x sama mcm aku kecik....
aku main polis sentre..main baling tin, kasut, roundes.....pastu dh pandai naik motor dlm umur 13 thn kot...abah dh bg naik motor...pusing naik motor ngan kawan2...maklum la aku kecik2 dok kt Estet.....
bila teringat tu semua...mesti seronok...kot ade kwn2 yg sama2 sepermainan bila bc blog aku ni mesti korang gelak sendiri kan.....rindu korang semua...
apa-apa pun korang
Layan je....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...