Wednesday, November 27, 2013

Kenduri 24/11/2013 @ Felda Chini Timur 1

Salam Semua....
Lambat betul aku nk update cite aku...bukan apa aku penat, stress balik kj je rehat...pastu tido....mn nk pikir psl audit yg dh nk sampai masanye....so bila hari ni dh settle baru la aku ade mood nk menaip cerita aku pada hujung minggu lepas...
skg ni cuti sek...sana sini ade kenduri...kali ni SIL aku...adik dia kawen....ingat-ingat aku mls nk pegi tido situ..nk pegi balik hari je...tp dh SIL mintak tlg ssgt..so aku pun pegi la...
bertolak dari KL ari sabtu...dlm kul 4.00pm mcm tu...kali ni gatal sikit...nk ikut Kuala Pilah...salu ikut Karak....melalui highway LEKAS...terus ke Seramban....lalu Ulu Bendul.....singgah kat sini kejap...sambil menjamu mata....nk mandi dah x cukup masa...perjalanan masih jauh lg ni....

 Air terjun di Ulu Bendul berbeza ngan air terjun yg lain,,,ade pool lagi....

 Kalau nk mandi kt air terjun semula jadi pun boleh...


 Habis je menjamu mata...perjalanan harus diteruskan..rupa2nye kami sesat...patutnye lepas je Bandar Serting tu...iku la Bdr Seri Jempol....ni tak kami terus dh sampai ke Jelebu...patut la sepjg perjalanan cuma nmpk Karak, Bentong...tak nmpk pun Bdr Muazam....lepas je tny org...perjalaan pun diteruskan ke destinasi...kami sampai ke Felda Chini Timur 1 dalam pukul 10.00pm...sampai je parent SIL n abg aku dh sedia menanti....wah...ade ayam percit, satay ayam, satay perut, nasi goreng kg n bihun sup...mak mertua abg aku tu siap buatkan kopi o panas.....teh tarik...baik sungguh layanan makcik sekeluarga....
aku nk tido...esok aku ade tugas yg dah menanti.....
esoknnye bgn je...pg2 lg SIL dh ajak buat operasi...nk tau apa dia....masak makanan pengantin la...

 Ni antara makan adap adap yg aku buat...tp bukan aku buat sorang la...byk yg membantu...SIL, Mak Su SIL, Ana dan akak2 yg lain...aku ni mcm ketua la hari tu....cewah...

 Ikan Masam Manis yg belum disira kuah nye....


 Bunga Ros dari buar tomato...comei tak....

 Tengah buat final touch utk gubahan ayam golek aku....nugget lak mkn nan brown sos...tp dh tak kaler brown pun...dh gelap terletak kicap pekat...huhuhu....


 Nugget, koktail n udang goreng bersama sos tiram...

 Ni ayam golek aku...Ayam golek masak berempah.....fuh...nasib baik siap...kot tak mau tergolek aku...

 Gubahan buah-buahan...ni bukan aku buat...tak sempat..so suruh orang lain yg buat....


 Tada....ikan masak masam manis....ni kena la ngan tekak aku...

 Meja pengantin...






 Selamat pengantin baru buat Misya dan pasangan nya..





 HB aku lak kena masak kt bahagia utama la...masa ni hujan renyai-renyai...tu psl la seluar tu berlipat....

 Bila pengantin dh hbs mkn....tu Fatahul dapat bakul tembikai...bakul je...isi nye dh takde...

 bergambo sikit selepas kepenatan ....


Tapi apa-apa pun...aku bersyukur dengan layanan yg SIL sefamily berikan...mereka tak la sombong or kerek kan...ok la...blh la join ngan family ni....tak terasa asing mcm tu.....
hbs je kenduri dalam pukul 3.00 kami balik ke KL...masih mengunakan jalan yg sama...dgn jem bagai...dlm pukul 9.00pm kami sampai ke KL....
Home Sweet Home...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...