Friday, March 4, 2016

Sehari di Melaka

Kan...cerita kat Melaka lg...Jangan bosan ye..
Entah kenapa kami mmg suka pergi ke Melaka..mungkin dekat dengan KL,
mungkin byk tempat yg menarik, makanan yg sedap2....
Cerita ke Melaka ni cuma sehari sahaja...kebetulan my HB cuti...dia tanya nak kemana...
Kot tak Melaka, PD kan..jd dimana lagi mau pergi...CH jauh kan...
Lepas je sarapan kami terus ke Melaka...tempat pertama yg dituju ialah Kampung Mortem....

 Cantik kan rumah tradisi Melaka ni

 Di tebing sungai Melaka sambil melihat River Cruise....


 Kita boleh je ambil gambar kat luar...tp jgn main terjah masuk je..setiap rumah ada penghuni dia...Rumah - rumah ni semua dijaga rapi oleh Kementerian Pelancongan Melaka



 Di area Taming Sari, Banda Hilir

 Wajib datang ke sini Masjid Selat....menunaikan solat zohor...

 Lunch di Asam Pedas Kampung berhadapan Taming Sari

 Di Pantai Klebang 1 Malaysia...
ala yg banyak bas-bas lama tu..

 Boleh je kalau nak bermain air..kat sini ada tandas...

 Perjalanan balik melalu Kuala Linggi...singgah di Umang-Umang Chalet

 Umang-Umang Chalet ni ada private beach....kiranya tak campo ngn orang ramai...

 Time ni air tengah pasang

 Persekitaran Umang-Umang Chalet

 Masa ni Alif mandi laut kat Kampung Kuala Linggi...cantik kampung..selalu ada pengambaran filem
Kat kg ni la diorng berlakon...

Dah habis mandi kami pulang ke KL..HB tanya nak singgah PD tak...
Malas aku kata...dh penat
nk balik ke rumah
Mcm la aku yg drive kan...
Sian my HB drive sorang-sorang...
Apa-apa pun Korang 
Layan Je...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...