Friday, October 11, 2013

Balik Kampung...Yeah....

Ari ahad....aku nk balik kg...tp kena tunggu HB balik dulu la...dia kerja hari ni...so pg2 ahad ni ape yg aku nk msk utk sarapan ni erk.....haaaaaa......jagung ade lg setongko; dlm fridge kn....so buat cucur jagung la...lg pun dh lama aku x mkn cucur jagung....

ni la cucur jagung aku..mkn panas-panas sedap...

 

lepas je HB balik kj...kami terus bergerak ke kampung...kampung aku dekat je...kt Bota...takde kiri kanan erk...knp aku balik kg hari ahad bukannye sabtu...aku ambik cuti ari isnin tu...nk htr abah aku ke hospital Manjung...nk letak ubat mata...x kn abah aku nk drive kot...sah-sah time tu mata dia kelabu kan...
ok ni cite masa aku OTW nk ke kg tu...aku lalu ikut Tanjung Malim..ingat nk mkn kt Yik Mun...pikir-pikir tak mau la...menu dia blh tahan mahalnye....so kami dh berape org kn...so jln terus lg...ternampak Nasi Ayam Fa...fa ape erk...lupa nama dia...tp yg aku tau sebelah kedai tomyam perahu pecah...hahahaha...unik kn nama kedai tu...senang nk ingat...kirenye selepas jejantas jln kaki sebelum KFC....
Dek kerana kelaparan aku tak sempat nk snap gambo...aku, HB n Fatahul mkn nasi ayam...Alif nasi ayam kosong n Nadia mkn keo teow sup...

 Huh....licin weh...mmg tgh kelaparan...time ni kul 6.00pm kot tak silap aku....mana taknye dh la tghr cuma mkn nugget jek...
Alif tgh kusyuk menghirup kuah sup...sedap la tu kan...

 Ni pinggan Fatahul...serabai jek...tp apa-apa pun kami semua menyukainya....andai bagaimana...

 ni bihun sup aku...
aik knp tiba2 ade bihun sup pulak...aku melantak 2 pingan ke....
dak aik...ni makanan aku yg kami mkn sekali lg time balik ke KL...

 Keo Teow sup...Nadia punya...

 Ni sup tulang...aku jugak melantak...HB x mo..darah tinggi katanye...

Ni nasi ayam...HB punya....

Disebabkan aku ni sakit tekak...dh dekat 2 minggu x baik-baik jugak...mkn rasa lain jek...
Makanan ni berserta dengan air tak sampai pun rm30 murah kan...kt KL mn nk dpt mcm ni punya murah kan..
Ni cite psl abah aku yg pegi sepital tu...abah aku kena operate buang selaput pada 07/01/14...dan mak aku pulak kena operate ganti kanta pada 17/10/13 ni...lepas raya haji la...
tp jgn salah paham...ingat kan org tua-tua je ade problem mata ni...org muda pun ade jugak
erm......
Apa-apa pun korang
Layan je...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...